Het gezin

Een gezin is iets heel moois. Een band tussen een klein groepje mensen die niemand anders zo goed kent als jijzelf en nergens hetzelfde is. Ieder karaktertje in het gezin is even belangrijk en alle verschillende fases die deze doormaken. Een zoon of dochter die net de baldadige peuter fase doormaakt of de moeder en vader die zichzelf ontwikkelen als persoon en hun liefde voor het gezin hierin vertalen naar de buitenwereld. Maar wat willen we laten zien aan de buitenwereld.


Als fotograaf hoor ik heel vaak van gezinnen dat ze niets voelen bij poseren, vooral in het geval dat er kleine kinderen bij betrokken zijn. Daarnaast zijn heel veel foto's tegenwoordig minder gericht op de realiteit en hoe iemands karakter op beeld over komt dan op hoe mooi iemand erop staat.


Wat ik wil doen is jullie zo veel mogelijk jullie eigen gang laten gaan en

"the good, the bad and the ugly" vast leggen. Huilende kinderen op de foto hebben, huiselijke taferelen zoals spelletjes doen en gezellig aan de eettafel dineren lijken nu misschien dingen die niet interessant zijn, maar als je als volwassene terugkijkt in de fotoalbums zijn dat heerlijke jeugd herinneringen om op terug te kijken.

"GEEN IDEE IS TE GEK"


Je hoeft niet per se te wandelen in een bos of naar een pretpark te gaan voor een shoot als dit. Hier is een leuke bucket-list voor een shoot met het gezin:

- Taarten bakken - Picknicken - Supersoaker watergevecht - Kerstboom optuigen - Schilderen/Knutselen - Zandkastelen maken op het strand - Leren fietsen - Bedtime routine - Kinderfeestjes - Voetballen - Kamperen in de achtertuin - Spetteren in het zwembad - Kastanjes zoeken - Ijsjes eten bij een ijssalon - Gezelschapspelletjes spelen aan de eettafel - Ballet les - Bloemetjes planten in de tuin - Sneeuwballen gevecht - Baby shower - Paaseitjes zoeken - Theekransje -

01 / 30